Cum sa tratezi si sa previi aparitia varicelor pe cale naturala

Pentru a preveni si trata varicele, ceea ce trebuie sa faci este sa iti intaresti peretii interiori ai venelor. Exista cateva tratamente naturiste pe care le ai la dispozitie ce au ca efect prevenirea si tratarea venelor varicoase fara a folosi medicamente sau diversi produsi chimici.
Extractul de castane iti poate reda speranta in tratarea varicelor deoarece castanele contin o substanta chimica naturala care intareste peretii venelor, reducand astfel permeabilitatea si fragilitatea lor. Asadar, impiedica dilatarea venelor si previne aparitia varicelor.
Un studiu efectuat pe un esantion de 22 de persoane care erau afectate de varice a aratat ca extractul de castane da intr-adevar rezultate. Unor persoane ce prezentau varice din acest grup le-a fost administrat extract de castane iar altora, un produs placebo. Rezultatele au fost clare; s-a imbunatatit doar conditia celor care au fost tratati cu extract de castane.
Este recomandat ca persoanele ce sufera de varice interesate de acest tratament alternativ, sa ia intre doua si patru capsule de 500 mg pe zi.
O alta metoda de a preveni si trata varicele pe cale naturala iti este oferita de antioxidanti. Acestia contin bioflavonoizi care intaresc de asemenea peretii venelor. Asadar, daca suferi de varice, incearca sa consumi hrana si lichide bogate in antioxidanti. Ceea ce e bine sa stiti este ca cu cat sunt mai colorate fructele sau legumele de exemplu, cu atat contin mai multi antioxidanti.
Oricat de greu ti-ar veni sa crezi, si ananasul contine un produs chimic natural care poate trata varicele. Aceasta substanta se numeste bromelina si reduce inflamarea si durerea cauzate de varice. Bromelina se gaseste sub forma de capsule.
De asemenea, se pare ca si ceapa, merele si ceaiul negru te pot ajuta sa tratezi si sa previi aparitia varicelor. Toate acestea contin o substanta anti-inflamatorie numita chercetina. O vei gasi tot sub forma de capsule, iar pentru o eficienta maxima, o poti lua combinata cu bromelina.
Un alt mod simplu de a preveni sau trata varicele este sa incerci sa stai cu picioarele astfel incat sa fie mai sus decat inima pentru zece minute pe zi. Acest lucru face ca sangele din picioare sa se scurga si da sansa venelor sa se intareasca. Iar daca nu iti poti lua aceasta mica pauza in timpul zilei, poti sa iti pui ceva sub picioare noaptea, pentru a rezolva problema varicelor in timp ce dormi.
Bineinteles, daca problema ta este destul de grava, atunci poate fi necesar sa apelezi la metode ceva mai invazive cum ar fi tratarea varicelor prin terapie laser sau scleroterapie. Poti totusi folosi si aceste metode naturiste de tratare a varicelor pe perioada interventiilor medicale pentru a accelera vindecarea si pentru a le maximiza eficienta.

Un comentariu: