Ciorapi speciali pentru ameliorarea varicelor

Tratamentele pentru varice evolueaza din ce in ce mai mult, profitand ca orice domeniu de tehnica disponibila cum ar fi laserul. In cazul in care ai epuizat metodele non-invazive de tratare a varicelor si nu ati obtinut rezultatele dorite din cauza starii avansate a varicelor, atunci poti apela la metode invazive cum ar fi operatie, injectii sau tratamente cu laser. Insa pentru cazurile in care varicele nu sunt intr-o forma avansata sau daca doar doresti sa previi aparitia lor, atunci ciorapii speciali pentru varice sunt metoda potrivita.
Urmatoarele sugestii iti pot fi de folos in prevenirea varicelor si a venelor panja de paianjen sau chiar in tratarea simptomelor daca ai deja de varice. In primul rand, foloseste vara o crema de protectie solara pentru a preveni aparitia varicelor „panja de paianjen” pe nas sau obraji. De asemenea, un element foarte important in prevenirea sau ameliorarea simptomelor varicelor sunt exercitiile fizice cum ar fi o simpla plimbare, joggingul sau exercitiile fizice speciale pentru picioare. Acestea din urma iti intaresc picioarele, incluzand si venele impreuna cu intregul sistem circulator si astfel iti reduci sansele de aparitie a varicelor sau ameliorezi simptomele deja existente.
Pe de alta parte, compune-ti o dieta echilibrata si sanatoasa, cu multe fibre, care impreuna cu exercitiile fizice te vor ajuta sa pastrezi o greutate corporala normala. Aceasta este un alt element foarte important in aparitia varicelor. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat se exercita o presiune mai mare asupra picioarelor si riscul de aparitie a varicelor creste considerabil.
Un alt factor important este timpul pe care il petreci in picioare. Daca de exemplu la serviciu esti nevoita sa stai mult timp in picioare, incearca sa iti iei totusi pauze scurte pentru a-ti odihni picioarele, ale caror vene sunt foarte solicitate. Iar acasa, atunci cand te relaxezi sau chiar cand dormi, ridica-ti picioarele mai sus decat nivelul inimii pentru a favoriza circulatia sangelui si pentru a preveni sau chiar trata simptomele varicelor deja existente.
Si desi femeilor le place de obicei sa isi arate formele, evita sa porti haine foarte stramte mai ales in zona picioarelor, a taliei sau a coapselor. In schimb, purtati ciorapi speciali pentru varice. Si nu iti fa griji: nu o sa arati stanjenitor pentru ca arata ca niste ciorapi normali, doar ca acesti au o proprietate foarte importanta: iti imbunatateste circulatia, ferindu-te astfel de varice sau de simptomele lor suparatoare. Probabil iti pare o solutie banala, insa este bine sa iti consulti medicul pentru a-ti recomanda ciorapii potriviti pentru tine.
Iar daca suferi deja de varice, acesti ciorapi pot vindeca iritatiile pielii, precum si umflarea picioarelor provocata de varice. In functie de forma de varicelor pe care o ai, medicul iti poate prescrie si durata pentru care este necesar sa porti acesti ciorapi. Insa nu te ingrijora; ii vei gasi in diferite culori si modele astfel ca nu vei intampina nicio problema. Oricum, orice ciorapi sunt mai estetici decat varicele si merita purtati stiind ca ajuta la tratarea lor.

Un comentariu:

  1. ca ale oricaror varice. Si durerea si discomfortul pe care le cauzeaza sunt aceleasi daca venele varicoase nu sunt tratate. tratament ulcer varicos

    RăspundețiȘtergere