Cum influenteaza dieta simptomele aparitiei varicelor

O dieta deficitara sau pierderea elasticitatii pielii cauzata de imbatranire sunt doi factori majori ce duc la aparitia varicelor. Pe masura ce imbatranim, valvele si venele din picioare isi pierd partial fermitatea si tonusul muscular, ce reprezinta un prim pas spre aparitia varicelor. Venele incep sa se dilate si sa devina mai fragile, lucru care provoaca acumularea sangelui in zona inferioara a picioarelor si a gleznelor, crescand riscul aparitiei varicelor, insotite de senzatia de greutate in picioare si durere.
Varicele sunt dureroase atat fizic cat si psihic. Daca constientizezi consecintele negative asupra sanatatii tale cauzate de varice, este in mod evident mai usor sa previi decat sa tratezi; fa asadar mici schimbari in dieta ta, pentru ca vei vedea diferenta. Vei avea o piele fina si deci, picioare mai atragatoare, iar varicele vor fi doar o amintire neplacuta.
Pentru a ameliora varicele sau venele in panza de paianjen (varice superficiale), este recomandat sa consumi cel putin 30 de grame de fibre pe zi. Astfel, vei reusi sa ameliorezi simptomele varicelor si sa iti intaresti peretii venelor.
Asadar, incearca sa consumi cat mai multe fructe cum ar fi fructe de padure, cirese sau citrice pentru a obtine cantitatea necesara de vitamina C si de bioflavanoizi. De asemenea, consuma legume fierte din belsug, cum ar fi spanac, varza, morcovi, napi sau conopida, care sunt bogate in fibre. Nu evita nici usturoiul sau ceapa pentru ca ajuta la fixarea fibrelor. Daca nu le consumati, venele varicoase vor continua sa se inmulteasca si sa se extinda.
Pe de alta parte, este bine sa consumi cereale integrale, fasole sau mazare pentru ca substanta care se regaseste in toate acestea, fibrina, continute de aceste alimente contribue la scaderea presiunii din interiorul venelor varicoase. Incearca sa consumi si stafide, struguri, nuci, smochine sau curmale si nu uita nici de peste.
In categoria produselor pe care ar trebui sa le evitati pentru ca pot agrava simptomele varicelor se inscriu alimente cum ar fi painea, cartofii gatiti fara coaja si in general produsele bogate in amidon. Incearca sa eviti de asemenea condimentele, sarea, alcoolul, cafeaua, ceaiul tare, cartofii prajiti, zaharul si faina alba (incluzand si produsele ce le contin), branzeturile si inghetata in exces. Aceste produse ingreuneaza circulatia sangelui si cauzeaza cresterea presiunii din interiorul venelor, provocand durere in zonele cu varice. De asemenea, este recomandat sa reduci si consumul de carne rosie si grasimi pentru a nu iti agrava simptomele varicelor.
Asadar, iata ca poti preveni singur, cu un minim efort aparitia varicelor, sau cel putin le poti ameliora consecintele. Trebuie doar sa acorzi mai multa atentie produselor pe care le consumi si vei avea o piele fina si picioare de invidiat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu